Представителят на италианските инвеститори, които купуват пловдивския Ботев - Франческо Салерно, заяви, че сделката между тях и Димитър Христолов е сигурна на 80% и трябва да се уточнят бюрократични детайли.

„Договори ли сме си нещата. Ще се стремим да оформим прехвърлянето на собствеността. Решихме да започнем веднага за доброто на отбора. Футболният клуб е вид фирма. Както виждате вече има направени инвестиции. Ако днес чуете лъжи, инвестициите сме ги загубили ние. В живота няма нищо сигурно. 80% сделката е официална, остава бюрократичната част. От днес отборът е поверен на нас. Решението беше взето спешно, защото отборът е в много лоша ситуация. За три дни създадохме един нов отбор, това дори и Ювентус не може да си го позволи. Христолов е с нас до толкова, че до няколко дни трябва да се осъществи прехвърлянето на клуба”, каза Салерно.

Той допълни, че в клуба са докарани нови 16 футболисти за съвсем кратък период. „В този момент е много важно да се разберат проблемите, които касаят клуба. Трябва да се направи така, че да се намесим по най-добрия начин. Футболистите, които са тук, вече имат жълти карти. Те не са от ниска категория играчи. Те са по личния избор на Енрико Пичони. Днес са положени основите на бъдещата дейност в Ботев. Нямаме магическата пръчка, за да оправим нещата веднага. Трябва да разберем изцяло ситуацията. Винаги се чувствам гост във вашата страна. Ангажиментът е поет от този момент. Дайте ни възможност, за да се справим”, допълни още Салерно.

Италианецът пожела подкрепа от феновете на отбора. „Искам от феновете да подкрепят отбора, да оставят зад гърба си миналото. Ако има недоверие към бъдещето. Искам да кажа, че отборът вече няма нищо общо с миналото и миналото ръководство. Ако имаме сътрудничество от всички отборът ще побеждава”, допълни още Солерно.

Представителят на новите собственици отрече да е мениджър на Ерос Рамацоти, като допълни, че само е организирал негови концерти.

„Следващата седмица клубът ще има съвсем ново ръководство.

Не обещавам да направя отбора Реал Мадрид и Барселона, но ще бъде на едно средно европейско равнище. Трябва ни подкрепата на феновете. Ако имаме вътрешни проблеми няма как да се борим навън. В следващите дни ще разберете, кои са предприемачите, които вземат отбора. С този състав ще гледаме да изкараме до януари, когато отвори трансферния пазар ще вземем качествени играчи. Намерихме футболисти свободни агенти, това бяха възможностите. Президентът се казва Марко Орлена. Той бе с нас, когато дойдохме в четвъртък”, допълни още Солерно.

Италианецът опита да благодари на досегашния собственик на клуба Димитър Христолов, но това бе посрещнато с бурни освирквания от феновете на Ботев, присъстващи на пресконференцията.

„Сделката е перфектна. Щом има нови собственици сделката е добра. Наша работа си е цената на сделката”, промълви само Димитър Христолов.