„Вчера вечерта разбрах, че Евгени Йорданов ще ни напусне. За мен бе доста изненадващо. Смятах го за сигурно попълнение в нашия отбор, на което и аз много разчитах”, сподели треньорът на Вихрен Филип Филипов за Гонг, след като стана ясно, че нападателят ще играе в ЦСКА

„С Евгени водя разговори от Нова година, имах уверението, че ако до 31 януари не си намери отбор в чужбина, ще дойде при нас. Явно в българския футбол все още цари некоректност”, добави Филипов.

„Аз на Евгени не мога да му се сърдя, всеки футболист би предпочел оферта от ЦСКА. Аз съм крайно разочарован от неговия мениджър Боби Божинов, който, след като ме увери, че Евгени е наш състезател, бързаше да платим на Марек сумата, която трябва да се заплати по трансфера, ние го направихме, мисля, че щеше да е най-коректно, сега да каже на ЦСКА, че играчът е ангажиран до лятото. Никога повече няма да работя с този човек, по какъвто и да е повод”, коментира още той.

„Ние може би бяхме малко неподготвени, ако бяхме подписали договор с Евгени веднага, сега щеше да е наш играч. Пожелавам му всичко най-добро, на него не мога да му се сърдя”, завърши Филипов.