Калиакра поднови тренировките си на стадиона в Каварна и вече се готви за предстоящия мач с Миньор (Перник). Наставникът на каварненци Филип Филипов сподели в интервю за клубния сайт, че мачът с Левски остава в миналото и играчите гледат напред. Въпреки това Фичо не пропусна да направи кратка равносметка за изминалия двубой, след като емоциите са вече отшумели.

„Играчите имаха възможност да се възстановят както физически, така и психически. Готови са за работа”, сподели наставникът.

„Както всяка победа, така и всяка загуба остава в историята след последния съдийски сигнал. Мислите ни са насочени към предстоящия двубой с Миньор (Перник). Що се отнася до мача с Левски – аз и след него отбелязах, че в спортно-техническо отношение противникът ни превъзхождаше и контролираше играта през повечето време. Въпреки това Левски нямаше сериозни положения за отбелязване на гол. Напротив – ние трябваше да открием резултата още в началото на срещата, но съдията не посмя да отсъди стопроцентова дузпа за нас. Освен това нямахме шанс при прехвърлящия удар на Четин Садула, който за малко не уцели очертанията на вратата. В края на първото полувреме ни отбелязаха гол с голяма доза късмет, а през втората част ние изпуснахме своите шансове да изравним резултата. Интрига имаше до 89-ата минута, когато съдията реши да внесе спокойствие – видимо притеснен, че нещо може да се обърка накрая. Затова отсъди доста спорна дузпа. Все пак искам да подчертая за пореден път, че Левски така или иначе заслужи победата с по-добра игра. Колкото до това, че са ни били с юношите – аз такива не видях”, добави Филипов.

„На Миньор (Перник) последното място не му приляга. Отборът е финансово стабилен, разполага с много добри играчи и има отличен треньор, който влага цялата си енергия за доброто представяне на отбора. Тук е мястото да отбележа, че адмирирам поведението на собствениците на Миньор, които стоят твърдо зад Тони Велков и демонстрират доверие в него. Убеден съм, че той ще се справи със ситуацията и Миньор ще тръгне нагоре. Сигурен съм, че ни чака много тежък мач, който се надявам да спечелим. Имаме достатъчно време да се подготвим”, завърши треньорът.