Световната футболна централа ФИФА е изпратила писмо до Ботев, с което уведомява клуба, че Георги Христов може да бъде картотекиран в Левски, но ако „канарчетата” спечелят делото в Лозана БФС ще си понесе всички последствия. Пловдивчани са препратили факса до футболната ни централа. Това заяви днес изпълнителният директор на Ботев Боби Димитров.

Той каза още, че „канарчетата” ще платят такса от 9000 швейцарски франка за делото в Лозана по случая „Георги Христов”. „Дело ще има. До края на деня ще преведем парите. В Лозана отказаха бързо дело, което до сега можеше да е свършило. Сега процедурата ще продължи около 4 месеца. Сигурен съм, че точно това, което Левски иска няма да стане. Нямам представа, дали ще запишем пълна победа, но със сигурност няма да е така, както искат „сините”, коментира Димитров.

В същото време се разбра, че Алфред Мапока вече е картотекиран и ще може да играе срещу Черноморец.

„От БФС не могат да уточнят какво е това „временна картотека”, за да разчитаме на футболистите, които се намират на проби. 3 дни преди мача ни дават програмата, 2 дни преди мача ни казват къде ще играем, може другата седмица да изяснят какво е това временна картотека” каза Димитров.

До няколко дни всички ремонти на стадион „Христо Ботев” ще приключат и той ще получи лиценз за новия сезон. Остава само да се сложи асфалт и кабинки за продажба на билети.

Относно стадиона домакин на двубоя с Черноморец, Димитров заяви, че другата седмица ще коментира ситуацията.

„Има някои неща, които не са както трябва с избора на Сливен, но нека мине мачът и после ще говорим”, заяви бившият нападател на Левски и Ботев.

Междувременно старши треньорът на „канарчетата” Костадин Ангелов каза, че за класни футболисти са нужни европейски финанси. „До сега нещата вървят в правилната насока. Гледах Черноморец няколко пъти. Бях на живо да гледам и мача им в Интертото. Нашата цел е да излизаме всеки мач за победа”, каза Ангелов.