Проект за развитието на ПФК Локомотив Пд ще бъде дискутиран от компетентните чиновници на ФИФА, съобщи за Гонг административният шеф в клуба Атанас Узунов. На „Лаута” се надяват от централата в Цюрих да им помогнат в изграждането на нов спортен комплекс.

Днес и Узунов, и Христо Бонев се срещнаха в сградата на БФС с дясната ръка на Сеп Блатер – Ева Пакер, в присъствието на Борислав Михайлов. Асистентката на президента на световната футболна централа лично е пожелала да говори с представители на Локо Пд по време на посещението си в България.

Първоначалният контакт между Локомотив и ФИФА се създава с писмо до Сеп Блатер, в което шефът на световния футбол е запознат с намеренията на Коко Динев за облагородяване на материалната база в клуба.

„Преди време изпратихме писмо до г-н Блатер, на което той отговори много любезно. Във ФИФА проявиха интерес към плановете ни и ето, че г-жа Пакер пожела да се срещне и говори лично с нас. Днес й показахме нагледно как смятаме да променим материалната база на нашия стадион и тя остана впечатлена. Г-жа Пакер взе проекта със себе си, за да го покаже на колегите си във футболната централа”, коментира Узунов.

Въпросният проект представлява тотална промяна във визията на комплекса в парк „Лаута”. Това включва цялостната реконструкция на стадиона, както и изграждането на тренировъчни терени за представителния тим и формациите от школата на „смърфовете” около него.

Докато чакат отговор от ФИФА, подопечните на Коко Динев няма да стоят с кръстени ръце.Босът на Локо Пд започна да се грижи за добрата визия на съоръжението още с пристигането си в Пловдив. Отначало цялостна промяна претърпя фасадата на централния вход, а по-късно на „Лаута” се сдобиха с модерни съблекални. Отскоро е факт и реконструкцията на сектор „В”, който вече разполага със седалки. Следващият етап от ремонта е изграждането на трибуната на феновете – „Бесика”. Тя ще бъде разположена зад северната врата на терена. По план от пролетта „Лаута” трябва да разполага и с осветление.