Истинско шоу за зрителите сътвориха отборите на Локомотив София и Черно море на стадиона в столичния квартал Надежда. Въпреки редицата обрати в срещата, домакините от Локомотив все пак успяха да стигнат до ценна победа с 4:3.

 

Двата отбора завършиха срещата с намалени състави, след като от игра бяха отстранени Иван Пасков от състава на домакините и Андре от тима на Черно море.

 

Головата фиеста започна още в първата минута на мача. Зоран Балдовалиев откри резултата с първата атака на домакините. Нападателят се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с премерен удар от около 12 метра успя да преодолее стража на гостите Колев.

 

Отговорът на моряците обаче не закъсня и веднага след гола футболистите на Черно море направиха няколко интересни атака към вратата на Голубович. В 14-ата минута на срещата Андре овладя топката на границата на наказателното поле и с удар от въздуха възстанови статуквото на терена.

 

Последваха две възможности за домакините, но при идентични ситуации Марчо Дафчев не съумя да се възползва. Противно на логиката Черно море стигна до пълен обрат в 22-ата минута, когато Александър Александров – Алекс вкара за 2:1 в полза на моряците.

 

В Заключителните секунди на първата част възпитаниците на Стефан Грозданов спечелиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, след като футболист на гостите игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана лидерът на железничарите Марчо Дафчев, който не сгреши и направи 2:2.

 

Второто полувреме започна равностойно, а в първите минути голмайсторът Андре бе декориран в жълто заради грубо нарушение, а секунди по-късно Добрев от състава на домакините също получи официално предупреждение след спор с главния рефер на мача.

 

Марчо Дафчев се превърна в герой за своите след час игра, забивайки втория си гол в мача и трети за Локомотив. Халфът изпълни изключително прецизно пряк свободен удар почти от аутлинията отдясно на вратата на гостите.

 

Десет минути по-късно домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Иван Пасков бе отстранен от игра след втори жълт картон. Футболистът на Локомотив фаулира пред наказателното поле играч на Черно море и заслужено преждевременно пое към съблекалните. Така гостите получиха правото да изпълнят свободен удар, след който се стигна до ново изравняване на резултата. Александър Александров се разписа за втори път за 3:3.

 

Въпреки численото си предимство на терена футболистите на Черно море се дръпнаха назад, което позволи на домакините да организират няколко опасни атаки, при една от който падна нов гол. Крайния резултат в срещата оформи Зоран Балдовалиев девет минути преди последния съдийски сигнал.

 

До края на мача голмайсторът за Черно море Андре също бе отстранен от игра след нов жълт картон.

 

Така Локомотив стигна до важна победа и остава на трето място във временното подреждане с равни точки с втория Левски, който също постигна успех над Берое като гост.