Старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов намекна, че липсата на точки в последните срещи на тима му дава повод за размисъл. След загубата с 0:1 във Варна от Черно море в 6-ия кръг специалистът твърдо заяви, че не смята да сменя игровата си философия, тъй като рано или късно победите ще дойдат.

„Отново поведението на отбора беше много добро през целия мач. Открит двубой, агресивен, динамичен, с положения пред двете врати. Ние до края търсехме да победим. Имаме известни проблеми в нападение. Без да отбележим, няма как да победим тези тежки съперници, срещу които се изправяме в последно време. Това даде преимущество на Черно море в иначе равностойния двубой“, каза Спасов.

„Загубихме, но нашият отбор се развива и играе отворен футбол. Търсим положенията, търсим да спечелим мача, но засега не можем. Това е положението. Няма да се отказваме, защото това е пътят, който следваме.“

„Голът падна от статично положение, Черно море притежава добри играчи с качества. Срещу един силен отбор имахме своите шансове. Една грешка натежава твърде много в мач между равностойни отбори. Имахме ситуации, но не ги изиграхме както трябва. Аз продължавам да твърдя, че играем много добре, но е време с тази добра игра да печелим и точки.“

„Трудно е за отбор като нашия да се намерят равностойни заместници, това е шанс за по-младите да покажат в каква форма са. От старанието на играчите не мога да бъда недоволен. Липсва ни спокойствие и да изберем по-добрите варианти за развитието на нашите атаки. На „Тича“ и на „Герена“ да играеш добре не е достатъчно, трябват и голове. Не използвахме грешките на съперника пред неговата врата. Рано или късно победите ще дойдат, важно е да запазим спокойствие и да продължим по пътя си“, добави Спасов.