Старши треньорът на Литекс Ферарио Спасов ще започне новия си период начело на „оранжевите” срещу малтийския Слиема Уондърърс в мач от първия предварителен кръг от турнира за Купата на УЕФА. Ловчанлии гостуват в първата среща на 19 юли и са гости във втория мач на 2 август.

„Съвсем нормален съперник за този предврителен кръг. Добре е, че избягнахме среща с албански, с босненски или отбор от Черна гора. Трябва да подходим с реализъм и с добра настройка към тези два мача и да продължим по-нататък,” заяви Феро.

Вече е в ход набирането на информация за Слиема, като Литекс най-вероятно ще ползва услугите на някои български треньори, които работят в Малта.

„Тези мачове ще са един добър тест, най-вече за футболистите, които се борят за титулярно място, които се борят да се докажат. При нас повече от необходимо е да елиминираме този съперник и да продължим нататък,” добави Спасов.

Наставникът не се притеснява от високите температури в Малта по това време на годината. Възможно е ловчанлии да пътуват за държавата-джудже веднага след края на лагера в Германия.