Ферарио Спасов смени Люпко Петрович на кормилото на Литекс. Феро ще стъпи в длъжност от утре, когато ще обсъди със собственика на тима Гриша Ганчев, президента Ангел Бончев, главния мениджър Стойчо Стоилов и финансовия директор Величко Дихонов лятната селекция и подготовката на отбора.

Европейският шампион с Цървена звезда от 1991 година е отказал да продължи контракта си с клуба, съобщиха за Гонг от ръковдството на Литекс. Петрович е изтъкнал като причина напрежението, създадено около неговото име в медиите и повечето му ангажименти в сръбската треньорска школа. Специалистът е провел дълъг разговор лично с Гриша Ганчев, в който е обяснил детайлно мотивите си.

От Литекс си тръгват и трима от помощниците на Люпко – асистентът му Златомир Загорчич, треньорът на вратарите Здравко Букарица и кондиционният спец Слободан Пайович.

В щаба на Ферарио Спасов влизат Георги Дерменджиев, който бе помощник на Люпко, легендата на клуба Витомир Вутов, който ще тренира вратарите и треньорът от академия „Литекс” Петко Петков.