Старши треньорът на Литекс Ферарио Спасов ще бъде доволен и на достойна загуба от Левски в утрешния финал за Суперкупата на България. Това сподели самият той в интервю за Гонг.

„Нормално е да излезем с нагласа за победа. Дали ще спечелим трофей, обаче зависи единствено само от нас и от начина, по който ще проведем този мач. Надявам се утрешният двубой да бъде тържество на футбола и чак тогава да дойде мисълта за Купата. Ние идваме в столицата да играем футбол и да се помъчим да направим един добър мач”, обясни наставникът на ловчанлии.

Феро разкри, че футболистите са спокойни преди финала за Суперкупата. „Няма поводи за притеснения. В отбора има настроение. Подготовката върви нормално, така че имаме всички предпоставки да изглеждаме добре в утрешния мач”, заяви Спасов.

„Нормално е Левски да бъде фаворит, след като отборът е шампион и носител на Купата на България. „Сините” показват най-постоянни игри през последните години. Но в един финал фаворит няма, особено когато играят два отбора, показали, че са носители на доброто в нашия футбол”, коментира треньорът на „оранжевите”.

„Има доста промени в този състав, който игра в края на миналия сезон с Левски. Има нови футболисти и такива, които тогава не са взели участие. Левски заслужено спечели последния мач от шампионата, не толкова заслужено победи и във финала за Купата. Целта на момчетата е да играят като един отбор, който наистина има амбиции за предстоящото първенство”, категоричен бе Спасов.

„Това е финал и победител трябва да има. Аз ще се радвам дори, ако загубим по достоен начин”, каза още Феро.

Наставникът на Литекс съобщи, че най-вероятно няма да задържи намиращия се на проби в отбора френски нападател Бюне. „Впечатленията ми от Бюне са минимални, защото трудно мога да преценя от две-три тренировки, какво е състоянието на този футболист. Аз не мисля, че ще бъда толкова категоричен и след днешния мач, който организирахме специално за него, за да проверим възможностите му. Но на този етап мисля, че шансовете да го вземем не са толкова големи”, обясни Спасов.

Днес от 17.30 Литекс излиза в приятелски мач срещу Монтана, а утре ще се изправи срещу Левски във финала за Суперкупата на страната. Двубоят е от 20.00 часа на Националния стадион „Васил Левски”.