Снощи ерата Люпко Петрович в Литекс приключи. Ферарио Спасов за пореден път сяда на горещия стол в ловешкия тим. Стол, който със сигурност му е добре познат. Защото го вижда вече за пети път. Треньорът на хилядолетието в Ловеч обаче е наясно, че това което го чака никак няма да е лесно. А именно да превърне отново Литекс в конкурент за титлата.

Феро се завръща начело на „оранжевите” много по-мъдър от последния си престой. Авантюрата ЦСКА освен бели косми по главата, е добавила и опит у мустакатия спец. Именно той подготви почвата за юбилейната 30-та титла на „армейците”, а след това лаврите пожъна Миодраг Йешич.

А предпоставки да вкара Литекс в голямата игра пред Спасов има много – познава отлично ситуацията в българския футбол и в клуба, притежава отбор с отлични изпълнители, който да доразвие и естествено ще получи пълна подкрепа от ръководството.

Да не забравим и амбицията! Защото когато веднъж си вдигнал шампионската купа, едва ли ще ти е приятно да гледаш отстрани как други го правят.

Може би този факт накара и шефовете на „оранжевите” да заложат на местното. А дали ходът е правилен ще разберем в началото на есента.