Ферарио Спасов се завърна за пети път начело на Литекс. Младият специалист ще замени на поста Люпко Петрович. „Посрещам нещата спокойно, отговорно, с ясната мисъл за това, което ни предстои, това, което трябва да се направи,” бяха първите думи на Спасов пред Дарик.

„Всичко стана толкова бързо, не сме имали още официална среща с ръководството, но целите и задачите пред отбори като Литекс, ЦСКА, Левски винаги са били максимално високи и сега няма да се различават,” продължи Спасов.

Бившият треньор на ЦСКА сподели: „Годините оказват някакво влияние, но мисля, че промяната ще се види с това, което ще покаже отбора. Това ще е показателно дали има еволюция при мен или няма.”

Относно поставените цели Спасов каза: „Моето желание и това на ръководството е, отборът да използва потенциала, който има, а не да го демонстрира само в отделни мачове. Момчетата трябва да осъзнаят, че тук целите са наистина високи, да не се превръщаме в един провинциален отбор. Ще запазим всичко добро, но мисля, че има резерви в офанзивен план, във воденето на играта, в установяването на по-трайно владение на топката. Планът, направен от Люпко Петрович е добър, дните на подготовка и лагерите ще се запазят. Предстои ни привличането на още двама чужденци от Европа.”

Ферарио Спасов завърши: „Трябва повече да действаме, отколкото да говорим.”