„Мачът в събота решава шампионската титла на ЦСКА”, заяви за Голлиния бившият наставник на „червените” и Литекс Ферарио Спасов, преди дербито между двата тима на стадион „Българска армия”. „Въпреки продажбите, които направиха „армейците” не мисля, че балансът в отбора е нарушен, с изключение на Валентин Илиев. Литекс пък привлякоха много добри футболисти в нападение, които липсваха на тима през есента”, каза директорът на академия Литекс.

„През тази дълга зимна пауза загубихме ориентация кой в каква форма е преди старта на пролетния полусезон. Или мачът ще стане много добър, което го заслужават всички привърженици на футбола у нас, зажаднели три месеца без любимата игра, или ще отиде на другата крайност – много напрежение и малко футбол предвид залогът на това дерби и имената на съперниците”, сподели още Феро.

„Мисля, че отборът на Литекс ще направи всичко възможно да направи първенството интересно още на старата на пролетния полусезон”, каза мустакатият специалист и добави: „Обстановката, която ще предложат феновете на стадион „Българска армия” ще предразположи и двата отбора за качествен футбол. Кой футболист не иска да играе пред пълни трибуни?!”

„В тези дербита няма лесно. На която и скамейка да си, напрежението и отговорността е много голяма”, откровен бе Спасов.

Според него през есента мачът е бил много добър от спортно-техническа гледна точка – с много заряд, емоции, силни страсти, борба, картони и съдийски грешки. „Антон Генов трябва да се справи с дербито, защото иначе не виждам смисъл българските арбитри да проявяват претенции да водят такива мачове и в бъдеще. Но и при реферите три месеца без футбол е горе долу като при футболистите”, коментира бившият наставник на „оранжевите” и „червените”.

„В момента целият ми ден е ангажиран с това, което става в академия „Литекс”. Вече свикнах с тази работа и ми е много интересно. Виждам, че в школата ни има много деца, които заслужават добро бъдеще във футбола ни и това ме кара да работя с много хъс и желание”, разкри Ферарио Спасов. „След като се върнах от специализацията в Испания ми стана малко тъжно, сравнявайки тяхната организация на работа с това, с което се сблъскваме ние тук: хроничната липса на терени, на екипировка, на отношение, на финанси към подрастващото поколение, което е жалко”, каза специалистът.

На въпрос с какъв трофей може да се похвали от любимия си риболов през зимата Спасов заяви с усмивка: „Ако трябва да съм откровен, а аз съм такъв, работата по отношение на риболова при мен е трагична след Нова година! Не съм от онези колеги, които разтягат истории за големи трофеи. Правя всичко възможно да си възвърна формата и чакам по-добри времена!”