Старши треньорът на Литекс Ферарио Спасов призна, че Хамбургер заслужено продължава напред в груповата фаза на УЕФА. „Оранжевите” загуби с 1:3 мача реванш от първия кръг на турнира и така германците се класират за следващия етап с общ резултат 1:4.

„Държахме се достойно, това е най-важното. Подходихме тактически правилно в тази среща. Но за съжаление, докато в първия мач съдиите бяха главно действащо лице и ни ощетиха сериозно, днес допуснахме няколко груби индивидуални грешки. Това повлия на резултата. Ако трябва да сме откровени, Хамбургер продължава заслужено напред. Ние също имахме своите шансове и при добра концентрация и добра преценка на ситуацията, можеше да направим изненадващ резултат. Аз им честитих победата и им пожелах успех в групите на УЕФА”, коментира след мача Феро.

„Не искам да обвинявам никого от футболистите, но когато играеш такива мачове на такова ниво, всяка една грешка оказва влияние. Мисля, че Пламен Николов не беше концентриран. Като цяло не ни достигна опит, но се държахме достойно. Липсваше ни и спортен шанс, защото само две минути, след като вкарахме, те също ни вкараха. Връщаме се в България и се концентрираме във вътрешното първенство”, каза наставникът на Литекс.