Литекс победи с 3:1 втородивизионния Етър в първата си контрола от началото на подготовката за новия сезон. Приятелският двубой се проведе на базата в Тетевен, където тече първият лагер на „оранжевите”.

В спаринга, който бе своеобразен дебют след завръщането на Ферарио Спасов в Литекс, наставникът реши да изпробва два коренно различни състава през двете полувремена на мача.

Двубоят започна с гол за Етър. Още в 4-та минута след центриране на Генов отдясно Михаил Аврионов реализира с глава от около 10 метра.

Небоиша Йеленкович изравни резултата от дузпа в 18-та минута. Съдията посочи бялата точка след нарушение срещу Хазуров. Равенството в резултата продължи до 30 минута когато Крум Бибишков изведе „оранжевите” напред. Станислав Манолев намери нападателя, който с глава вкара за 2:1.

До края на полувремето не се стигна до нови попадения, но за сметка на това на два пъти футболисти на Етър се опитаха да изненадат играчите на Фераро Спасов.

През втората част и старши треньорът на втородивизионния тим използва възможността да пусне различен състав. В 61-та минута Ивелин Попов намери Роберт Попов в наказателното поле, той шутира пред голлинията, а там Бето довкара топката във вратата на Етър за крайното 3:1.

Това бе единствената контрола на футболистите на ловешкия тим в планинския град. В понеделник отборът ще се отправи към Германия, където ще бъде втората част от лятната подготовка на играчите.