Старши треньорът на Литекс Ферарио Спасов заяви след равенството с Локомотив София (1:1), че заради изгубените точки целите, които остават пред отбора вече не са шампионска титла, а зона УЕФА и Купата на България.

„Загубихме две точки в днешния мач. Имахме доста шансове да направим далеч по-спокоен мача до края и завършихме 1:1. Резултат, от който никой от нас не е доволен.

Причините – на първо място, този тежък мач в Хамбург, имахме доста голямо предимство в началото на първото и на второто полувреме. Един опитен отбор би решил мача в такъв случай”, категоричен бе наставникът на ловчанлии.

„Просто имаме футболисти, които гледат с лекота на отбори, които не са толкова силни в нашето първенство и разчитаме на Ивелин Попов да решава мачовете, а той се справя чудесно до този момент. Имам и доста резерви в нападение”, каза още Спасов.

„Ако трябва да съм реалист, тези точки трудно могат да се наваксат. Допуснахме доста грешки на собствен терен срещу ЦСКА и Локомотив и ни остава да се концентрираме за зона УЕФА и евентуално Купата на България”, добави треньорът на Литекс.

Колкото до отсъжданията на главния рефер на двубоя Стефан Спасов, наставникът на „оранжевите” заяви: „Вторият гол е бил абсолютно редовен и мисля, че той закъсня много при грубите влизания на Локомотив. За дузпата не съм сигурен, дали Сичеро е имал време да реагира. Но в един мач тези дребни детайли повлияват на изхода.”

„Възможно е да има и финансови санкции, предстои ни да излезем от една не много приятна ситуация.. Омръзна ми да играем качествен футбол, но без резултат”, завърши Ферарио Спасов.