Старши треньорът на Литекс Ферарио Спасов не скри разочарованието си от показаното в двубоя с Берое (1:1) и най-вече от пропуснатите положения от страна на неговите играчи.

Наставникът разкри, че след двубоя собственикът на тима Гриша Ганчев е разговарял с футболистите, за да разбере от какво се нуждае отборът, за да не губи точки повече.

„При пълно наше превъзходство, резултатът е 1:1. Не знам какво да ви отговоря, футболистите сами трябва да кажат, защото аз след всеки мач констатирам само шансовете, които сме пропуснали, но от момчетата не мога да бъда недоволен и да обвинявам някого. Тук най-голямата отговорност е моята, по никакъв начин не мога да прехвърля цялата отговорност на тях”, категоричен бе Спасов след хикса в Ловеч.

„Никога не съм се крил зад това, че отборът не върви. При единственият удар към нашата врата, ни отбелязаха гол. Нещата вървят по-трудно при такъв разнороден отбор като нашия”, каза още специалистът.

„Гриша Ганчев имаше разговор с момчетата, така той поиска отговор на въпроса например, какво ни пречи, че сме на това място в таблицата. Нищо сензационно.

Аз не съм доволен от това, което става. Въпреки че нещата са повече позитивни. Факт е, че нямаме резултат. Факт е, че трима нападатели отпред не излизат на голово положение”, допълни още Спасов.

„Ако аз съм причината за неуспехите, няма проблем още сега да оставя момчетата на спокойствие и да търся ново предизвикателство. Няма да се оставят нещата така. Водим разговори, имаме и психолог, но в мача футболистите изглеждат по различен начин.

С изключение на Левски, всички останали отбори страдат от липса на лидери. И тук не става въпрос за един лидер, а за сбор от личности.”

Запитан за ситуацията около изгонването на Ивелин Попов в края на двубоя с Берое, Спасов каза: „Малко бързо му дойде славата, а и той е малко по-избухлив, щом има червен картон значи не е прав.”

„Това са момчетата, не виждам какви промени могат да станат. Това са момчетата, които съм наследил и с моето виждане се опитахме да подобрим играта. Аз от този материал се опитвам да сглобя отбор. Сега е доста тежко да се говори за селекция”, завърши Ферарио Спасов.