Старши треньорът на Литекс Ферарио Спасов заяви след загубата с 1:2 като гост Вихрен, че ще има глоби за играчите, тъй като не може отбор с амбициите на ловчанлии да започва шампионата по този начин.

„Със сигурност ще има наказание и то ще е заслужени, но да имаш само една точка от два кръга, по-голям шамар от това, здраве му кажи.”

Запитан дали шампионата приключва при загуба от Левски в следващия кръг Спасов отговори:

„Разбира се, ако изостанем с шест-седем точки. Започваме винаги с големи амбиции, но винаги в началото на първенството нещо става, което не ни дава да се задържим в челото на таблицата, а после в хода на първенството трудно се компенсират тези точки.”

Наставникът сподели, че е имало известна умора в неговия отбор след гостуването на Беса в Албания, но това не трябва да служи за оправдание.

„Има го и този момент, но оправданията са напълно излишни. След като сме загубили сме виновни всички. Не играхме добре. Не съм очаквал тази продукция, която видяхме днес.”

„В крайна сметка остава резултатът, а той не е в наша полза. Не сме имали такива проблеми с доста по-силни съперници от отбора на Вихрен, но в крайна сметка отпуснатата игра на целия отбор се предаде на защитниците, а там грешките се виждат най-ярко.”

„Нищо не подсказваше такъв старт на шампионата с оглед състоянието и добрата игра на момчетата до този момент. Тази загуба ни прати в трета глуха, така че започваме всичко отново.”

„И срещу Левски и ЦСКА отборът изглеждаше по доста по-различен начин, но в крайна сметка това не стига. Трябва да има мобилизация във всеки един мач, а днес това го нямаше в нашия отбор. Сигурно основната причина е в мен, защото се опитах да убедя отбора, че Вихрен е с ново лице през този сезон, трудно загуби от Левски, но това явно не е повлияло на отбора, а в хода на мача е трудно човек да обърне нещата в своя полза.”

Феро заяви още, че съдията Ахмед Ахмед е подминал нарушение в наказателното поле на Вихрен: „За мен имаше 100-процентова дузпа срещу Бето, но той не я отсъди.”