Десет футболисти се събраха на първата тренировка на ПФК Берое днес. Новият наставник на „зелените” ще бъде бившият треньор в клуба – Илиян Илиев, а негов помощник ще бъде Ивко Ганчев, който води и днешното занимание на тима. Новината потвърди за Гонг, голмайсторът на всички времена за беройци Петко Петков. Очаква се Илиев да пристигне в Стара Загора утре.

Повече от 100 привърженици на зелените посрещнаха футболистите с мощни възгласи, пироефекти и бомбички.

На първото занимание за година излязоха досегашните играчи на Берое – Желю Желев, Иво Иванов, Атанас Апостолов, Милчо Танев и Пламен Колев. С тях тренираха и две момчета от школата на старозагорци – Николай Митков и Георги Димитров, като най-интересното име бе това на младия Пейчо Делиминков, който идва от първенството на Малта.

На утрешните занимания на отбора, които ще бъдат две, към тима ще се присъедини и опитният бранител Петър Колев. На практика, фактът, че тимът се събра за първа тренировка означава, че Берое ще продължи съществуването си, въпреки че преди близо месец с отборът разтрогнаха всички 24 футболисти.

Антон Андонов от бизнес коалицията, която финансира клуба след напускането на Николай Банев заяви, че днес е излязло решение на съда, с което се открива процедура по обявяване на тима в несъстоятелност. Първото заседание на делото ще се разгледа на 18-ти февруари. Затова ще бъде назначен синдик, който временно ще управлява клуба.

Бизнескоалицията все още има намерението да поеме управлението на клуба.”Щом футболистите ни повярваха, че ще спасим Берое, значи можем да се справим”, заяви Андонов пред Дарик радио.