Интересът на Заря Луганск не е само към Ермес Паломино от Черно море, но и към съотборника му Георги Божилов.  За това съобщава украински футболен сайт, в който дори е поместена таблица с възможните трансфери в отборите от местната  Премиер лига.

По-вероятните трансфери са отбелязани с червен цвят. Като такива са посочени за Заря Луганск двойката нападатели от Черно море - Ермес Паломино и Георги Божилов.  Явно украинците действително умуват върху привличането им, като основен конкурент на двамата българи се явява и нападателят на Шахтьор Худжамов. Като по-малко вероятен е вариантът с привличането на грузинеца Мамука Гонгадзе.

Феновете на Заря Луганск въобще не стоят безучастно, а страстно коментират нуждата от спешно привличане на нападател в тима. На сериозно обсъждане във форума на футболния клуб е подложено евентуалното привличане на Ермес Паломино. Има мнения, които звучат доста оптимистично като това на „Milanista”, който пише: „Паломино не е никак лош играч. Ако съдя по видеозаписи, които съм гледал, той не играе като чист нападател и раздава доста пасове. Обича да задържа топката, има хубав удар от дистанция, както и бързина. А и за разлика от нашия Мадоу не го мързи и да се връща назад....”. Има и такива като „Nikita”, които са по–критични. „...венецуелецът  бележи рядко и по стил наподобява на Мадоу. Защо ни е нужен още един такъв?”, пита „Nikita”, който явно не е проверил, че Ермес Паломино пропусна няколко мача заради контузии, които повлияха на формата му.