Клубът на привържениците на Локомотив Пловдив публикува декларация насочена към президента на клуба Галя Топалов.

Феновете на черно-белите протестират срещу назначаването на генерал Йордан Димитров за изпълнителен директор. Той все още не е назначен официално, но най-вероятно той ще заеме този пост. Другите варианти са Атанас Узунов и Едуард Ераносян.


Текстът на декларацията:

Уважаема г-жо Топалова,

Приветстваме решението да се търси изход в тази патова ситуация, каквато поколения локомотивци не помнят от десетилетия. Но вече трета година от вашето управление предстои да се случи поредното предварително обречено на неуспех назначение, което няма как да реши истинските проблеми в Локомотив (Пловдив). А те са наистина сериозни и водят представителния ни отбор към долния ешелон. Там, за където си позволихте да плашите феновете на собствения си отбор. Без да знае, че те са били там и са били много по-многобройни по трибуните, отколкото в последната една година от управление ви. В това ние виждаме неоспорим знак.

Вече трета година на Лаута се решава поредната порция проблеми без ясен футболен проект, а в очите ни се хвърля следващата порция прах с последвалото новоназначение на футболни ръководители. Хора, недоказали се, че могат да виреят и да извадят Локомотив от бездната, в която се намира. Хора, които свикнахме да наричаме „бушони”. Защото рано или късно изгарят, след като нещо в системата не е наред.

Така на Лаута ще продължи да липсва доказаната обединителна фигура. По всичко личи, че такава няма да се назначи отново. Въпреки, че отборът ни все пак е обезпечен в тези трудни за световната икономика години. И точно затова недоволствата няма да спрат. Защото агонията на Лаута ще продължи.

Клуб на привържениците на Локомотив (Пловдив)