Привържениците на Локомотив Пд поискаха помощ от Министъра на вътрешните работи Румен Петков по повод инцидента в събота вечер, когато ултраси на Ботев Пд напраднаха заведението, в което се събират феновете на Локомотив.

Според запалянковците на „черно-белите” представителите на местната власт са опитали да потулят случая.

Обръщението към Румен Петков гласи:

До Министъра на Вътрешните Работи на Република България

Копие до Окръжна Прокуратура – гр. Пловдив

Копие до Председателя на Окръжен съд – гр. Пловдив

Уважаеми г-н Петков,

В нощта срещу 4-ти ноември 2007 г. група вандали нападнаха и опустошиха нашия пъб, намиращ се на улица “Петьофи”, в самия център на втория по големина град в България. На 10 метра от гръцкото консулство, те нападнаха и български полицай, чиято реакция със сигурност предотврати необратими и фатални последици за пострадалите. За последните седем месеца това е четвърти инцидент, предизвикан от едни и същи хора, широко известни на пловдивската полиция. В нейното прессъобщение от днес, 4.11.2007 г., е описана съвсем друга версия на случая. Обръщаме се към Вас като Министър на вътрешните работи на Република България, тъй като явно органите на реда в град Пловдив не могат или не искат да се справят с проблема. Спазвайки законите на Република България, ние феновете на Локомотив Пловдив, ще направим всичко по силите си виновните да бъдат наказани.

Клуб на Привържениците на Локомотив Пловдив

Днес след публикуването на писмото шефът на РДВР-Пловдив Ангел Рангелов е поискал специална среща с отговорните фактори във фенклуба на „смърфовете”.