Феновете на Локомотив Пловдив са застанали зад идеята македонецът Драган Канатларовски да се върне начело на „черно-белите” това лято разбра Гонг. Повечето от запалянковците на „смърфовете” пазят отлични спомени от периода на бившия национален селекционер на западната ни съседка в Пловдив. Македонецът бе назначен за треньор от Галя Топалова през март 2008 г и напусна през месец октомври същата година, тъй като стигна до неразбирателство със собственичката на клуба.

През този период Локомотив спечели дербито с Ботев Пловдив, а в първия отбор бяха интегрирани някои от младите надежди на Локомотив Веселин Марчев и Християн Попов. По времето на Канатларовски бе доведен и нападателят Павле Делибашич, който се превърна в любимец на публиката. Именно топлите отношения между Канатларовски и феновете през 2008 година са накарали запалянковците отново да пожелаят връщането му на Лаута но при новия собственик Константин Динев и новите цели пред отбора.

По-рано днес се появи информация, че най-близо до поста е Атанас Джамбазки, но все още съществува варианст да бъде поканен именно Канатларовски, като ръководството вземе под внимание и мнението на запалянковците.

Македонецът има сериозен стаж като футболист, като е играл в тимовете на Пелистер (Битоля), Вардар (Скопие), Цървена звезда, Депортиво Ла Коруня, Кършяка (Измир) и Победа (Прилеп).

Треньорския си лиценз Про Канатларовски е придобил в школата на НСА при проф. Шишков, като освен това е карал курсове в италианската школа „Коверчиано”, Франкфурт, Нион и Стокхолм (Швеция).

В треньорската си кариера Канатларовски е водил тимовете на Победа (Прилеп), Беласица (Струмица) и Вардар (Скопие). В два периода македонецът е водил и националния тим на западната ни съседка – 2000-2001 и 2003-2005 година.

На клубно ниво специалистът има няколко втори места в македонското първенство и две купи на страната с Вардар, а в три сезона е водил тимове в турнира за Купата на УЕФА.

Очаква се до няколко дни да стане ясно кой ще е новият треньор на Локомотив Пловдив.