Фенклубът на Черноморец „Сините Акули” разпространи специална декларация, с която обяви, че бойкотира мачовете на тима.

Привържениците вече пети мач не влизат на стадиона, а тези, които влизат само гледат мача, без да скандират в подкрепа на отбора.

В двубоя от предпоследния кръг на А група едва 120 зрители наблюдаваха победата на шестия в класирането Черноморец над Вихрен с 1:0.


Цялата декларация на фенклуб „Сините акули”:

Във връзка с появилите се проблеми и неразбирателство между бургаските фенове и ръководството на отбора фенклуб „Сините акули” обявява официално бойкот срещу несериозното и некоректно отношение на ръководството на клуба. Феновете са категорични за това тяхно решение и разкриха, че ще е така докато не се стигне до споразумение с шефовете на клуба. Ето и какви условия поставиха бургазлии:

1.Връщане на емблемата. Не може отбор с 90-годишна история да остане единственият тим, в който тази емблема е стояла на гърдите на стари и млади поколения и да бъде така елементарно премахната само и само заради грешките и нехайството на ръководството. Докато тези господа мислеха за джобните си проблеми, други ни отнеха емблемата по-най елементарен начин.

2.Премахването и отстраняването на охранителна фирма „3S СОТ”, заради непрофесионалното отношение и провокациите срещу най-верните фенове на отбора.

3.Определяне на постоянен сектор на синята агитка и също така да бъде охраняван от стюарди избрани от феновете, без намесата на избраните от ръководството комплексирани сотаджии, който в продължение на месеци гледат да се заядат и провокират с бургаските ултраси.

4.Връщане на отбора и синята публика на родното си място, именно стадион „Черноморец”. Това ръководство трябва да разбере, че на никой от публиката заедно с 12 играч на отбор, не му е удобно на този „мазутски” стадион „Лазур”.

С обявяването на този бойкот фенклуб „Сините Аклули’ се обединяват срещу политиката на клуба, а не срещу играчи и треньори.