Привържениците на Ботев Враца са крайно разочаровани от назначението на Стефан Спасов за главен рефер на двубоя с Локомотив София. Още преди няколко дни, когато треньорът Антони Здравков за първи път гласно изказа разочарованието си от съдиите на мача с Пирин Гоце Делчев феновете изразиха съмнение, че и във Враца ще бъде изпратен поръчков съдия. Техните опасения се потвърдиха и за главен рефер на мача със  столичните железничари бе определен Стефан Спасов.

Според привържениците от Враца във футболните среди името на перничанина се свърза с това на президента на Локо София Николай Гигов.

От своя страна спортният директор на Ботев Враца Валентин Станчев обяви, че не се съмнява в професионализма на Стефан Спасов.

"Уважавам мнението и безпокойството на нашите привърженици, но според мен Спасов е един от най-добрите съдии в България и му имам пълно доверие, както на него, така и на Съдийската комисия. Смятам, че реферът ще свири така, както трябва и както може, а той може много", коментира Станчев.

За него мачът с Пирин е вече минало и отборът гледа напред. "Факт е, че съдиите направиха безумни грешки, но си има Съдийска комисия, която отговаря за тях", допълни спортният директор на врачани. Валентин Станчев бе категоричен, че днес ръководството на Ботев ще подаде молба във БФС за преразглеждане наказанието на Жайро.