Клубът на привържениците на Ботев организира вълнуващ урок на юношите на "жълто-черните" за историята и живота на патрона на клуба Христо Ботев. Събитието се проведе в залата за пресконференции на клубната база, а желаещите бяха много.

Лекцията бе изнесена от група млади българи, учредили сайта Българска история. Марио Мишев и Иван Кънчев в продължение на един час разказваха на талантите за живота и героизма на големия Христо Ботев и им обясниха каква тежест и отговорност е да носят фланелката на отбора, носещ името на великия поет и революционер.

В края на урока Мишев и Кънчев запознаха юношите с биографията на един от най-големите български спортисти - борецът Дан Колов. Организаторите бяха подготвили и видео материали, с които още повече привлякоха интереса на футболистите.

КПБП и Ботев ще продължат инициативите с откритите уроци за юношите. Идеята на организаторите е лекциите да не са само за Христо Ботев, а за футболния отбор, както и за други велики личности от славната история на България.