Фенове и на „Левски" и на „Лудогорец" ще бъдат подведени под отговорност по Закона за футболното хулиганство - съобщиха от полицията в Разград.

Разградските запалянковци на съд са общо шестима. Трима от тях са 17-годишни, разследването срещу тях е заради палене на факли на стадиона. Останалите трима нарушители са пълнолетни. При изравнителния гол на „Левски" на стадион „Лудогорец Арена" вчера, те са хвърляли пластмасови бутилки от по литър и половина по футболисти на гостите. Конкретните извършители са идентифицирани с видеонаблюдението на спортното съоръжение.

Пак с помощта на камерите е установено и кой от агитката на „Левски" е хвърлил бомбичка на стадиона след края на мача, както и кой е изкъртил част от клетката за гостуващите фенове. Преписката за тези нарушения ще бъде изпратена в столичната полиция - уточниха от ОДМВР-Разград.

Оттам припомниха още, че санкциите по Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия, по-известен като Закон за футболното хулиганство, са глоби от 500 лв. и забрава за посещение на спортни мероприятия до 1 година.