Привърженици на Локомотив Пд се надигнаха срещу изпълнителния директор на клуба Емил Наков. Днес различни групи фенове се обединиха, за да издадат следната декларация, която gong.bg публикува без съкращения:

Уважаеми г-н Наков,

Изключително тежката ситуация, в която се намира любимия Локомотив ни кара да се обърнем към вас и да зададем остро нашите въпроси, на които не получаваме отговори. Ние намираме ситуацията точно за такава, тъй като с действията или бездействията си, Вие, в качеството си на главен акционер и изпълнителен директор обезличавате съграденото от покойните президенти Георги Илиев и Александър Тасев.

При горещо декларираните любов и загриженост, Вие не предприемате нито една крачказа излизането на Локомотив от кризата. Бъдещето на една такава 70-годишна институция неможе да зависи от Вашето абсурдно поведение.

При публично обявената от вас готовност за оттегляне от футбола, за нас е абсолютно непонятно защо все още не търсите изход от кризата. А изхода от нея е свързан с незабавната продажба на клуба на инвеститор, заявил сериозни намерения и адекватна цена. Отказа да приемете предложената ви цена от 500 000 евро е необоснован, на фона на липсата на перспектива и ваши лични финансии, с които да издържате клуба занапред. Питаме още: при положение, че финансовата стабилност за сезон 2006/2007 бе осигурен от покойния г-н Александър Тасев, с какви основания вие отказвате да приемете за съдружник неговата съпруга?

Държим да подчертаем, че за долуподписаните, емблемата и смисълът Локомотив означава много, както и за техните деца и бащи. И същите няма да останат безучастни към безхаберието ви към отбора, за който всички ние милеем.

Границата между любовта и омразата е много близка.

Нека не я прекрачваме!

Бизнес-група Локомотив Пловдив

Клуб на привържениците на Локомотив ПД

Napoletani-1995

Lauta Hools

Gott mit uns

и други формални и неформални черно-бели групи