Ненадейно на „Георги Аспарухов” за мача Левски – Калиакра се появиха и английски фенове на любимата игра. Те се оказаха на екскурзия в София и решили да гледат футболен мач.

Шестимата мъже бяха във видимо добро настроение, без да са пияни, непрекъснато питаха откъде могат да си купят сувенири, най-вече детски дрешки с емблемата на Левски. Мъжете се събраха за снимка за спомен и казаха, че са фенове на Ливърпул и Дарби Каунти.  След като си закупиха билети за сектор А започнаха на български език да повтарят А,А,А.

Фен на английския футбол, известен като Будата от Люлин, пи с тях бира преди мача и им заяви, че е трябвало да са в София идния петък, когато е дербито ЦСКА – Левски. Англичаните казаха, че в неделя ще отпътуват от страната ни.

По време на мача феновете от Острова следяха с интерес както развоя на мача, така и случващото се по трибуните. Те реагираха емоционално на изравнителния гол на Четин Садула, който вкара от над 35 метра. Радваха се и на агитката на Левски в сектор Б, която попитаха дали винаги е толкова малка и бурна.

След мача, който изгледаха докрай, англичаните си тръгнаха в добро настроение от стадион „Георги Аспарухов”, като единствено съжаляваха, че не откриха детски дрешки с цветовете и емблемата на Левски.