Част от феновете на Левски, обединени в организацията „Фонд Сектор Б“, предоставят възможността всеки, който желае да се сдобие с копие на екип на „Софийски Спортенъ Футболенъ Клубъ Левски София”, избран от първото клубно ръководство, поръчан и доставен от Букурещ през 1914 година. Цената на артикула, изготвен за предстоящия юбилей, е с цена от 500 лева.

Ето и информацията за уникалния артикул, публикувана на сайта fondsectorb.com.

В навечерието на вековния юбилей на любимия отбор, екипът на Фонд Сектор Б с гордост Ви представя изключителния резултат от едно дългоочаквано събитие, плод на повече от година проучвания, подбор, работа, време и средства. Пред Вас стои едно уникално колекционерско произведение. Една изключително детайлна и прецизна възстановка на първия екип на „Софийски Спортенъ Футболенъ Клубъ Левски София”, избран от първото клубно ръководство, поръчан и доставен от Букурещ през 1914 година.

При изработката на тази реплика са спазени стриктно всички пропорции, декорации, багри и размери от оригиналния първи екип на Левски София. Абсолютно всичко, от широчината на райетата до материала, използван за връзките и същинската част, са идентични с оригинала и са правени по индивидуална поръчка. Конците, вплетени във фланелката, са обагрени със специално подбрани нюанси на двата цвята. Чак след това фланелката е изплетена, а като завършващ стадий и „състарена” по специална технология. Използвана е висококачествена памучна тъкан чрез услугите на моделиери и шивачи. Фланелката е рамкирана и всяка носи своя уникален номер, удостоверяващ на собственика коя точно бройка в лимитираната серия притежава. Тиражът на фланелките е точно 72 броя. Повече бройки от този вид няма да бъдат произвеждани, а целта е тази реликва да остане напред в поколенията с колекционерската си стойност. Към фланелката са приложени и ретро снимки на първия отбор на Левски, възпроизведени по специална технология. Всеки купувач ще придобие и сертификат от Национален клуб на привържениците на Левски София, указващ уникалността на закупената бройка.

В навечерието на 100-годишнината на любимия отбор на България – Левски София, отдаваме чест и почитания към нашите създатели. Указваме почит и признателност към свещаната фланелка, носена от достойни личности и велики спортисти, бранила ФК Левски и България вече почти 100 години!