Първата тренировката за седмицата на Локомотив Пловдив бе отменена от феновете. Заниманието трябваше да започне в 16 часа на едно от помощните игрища на „Лаута”.

Когато Иван Маринов изведе отбора на терена, ги чакаха стотина привърженици на „черно-белите”. Те смъмриха здраво любимците си за бездушната игра срещу Локомотив Мездра. Запалянковците призоваха всички, които нямат сърце да играят за Локо Пд, да напуснат отбора още днес.

На топа на устата попадна Даксон, който бе сериозно награбен заради пропуснатата подготовка и безразличието, което показа по време на официалните мачове. Бразилецът се опита да се оправдае със здравословни проблеми, но номерът му не мина и той бе сериозно предупреден да се стяга.

По време на диалога между феновете и футболистите на Лаута пристигна полиция, която се опита да отпрати хората. След обаждане до шефа на служителите на реда и уверение, че няма да има ексцесии, той отпрати своите служители.

Срещата продължи 55 минути, а след нея феновете не позволиха на футболистите да тренират като вместо това последните бяха посъветвани да се прибират и да помислят сериозно върху представянето си до момента и поведението им в следващите срещи на „черно-белите”.