Испанският мениджър Феликс Монео, който заяви интерес да инвестира в Ботев Враца, пристигна днес за среща с ръководството на клуба. Той представлява група испански инвеститори. С него бе и аржентинският треньор Анхел Феликс. Срещата с ръководството, в присъствието на юрист, продължи час, след което двете страни дадоха пресконференция. Преводач бе спортният журналист от bTV Тодор Кирков.
Феликс Монео вече обяви сериозните си намерения за развитие на клуба, като уточни, че има интерес само във футбола. Той заяви, че познава доста добре българския футбол от 14 години. Монео заяви, че е избрал Ботев Враца, защото те биха искали да работят професионално в спокоен град, далеч от атмосферата на големия град, дискотеките и всичко, което разсейва футболистите. Той добави, че знае за вярата на феновете в бъдещето на клуба и от друга страна отговаря на поканата на кмета Николай Иванов. Мнението му е, че треньорите в България са на ниско ниво, затова води като евентуален наставник на врачани аржентинеца Анхел Феликс, който е шампион на Испания като помощник треньор на Реал от недалечното минало и има близо 30 –годишен опит.

От своя страна Чавдар Атанасов – председател на УС на “Ботев” заяви, че на този етап няма нищо конкретно, това е само една оферта, която трябва да бъде разгледана, “за да сме сигурни, че Ботев ще попадне при хора, които ще развиват отбора”. Според него не бива да се прибързва и не е много спешно да се правят такива експерименти. Той добави, че до лятото едва ли ще може испанците да придобият контрол върху клуба.

Испанският мениджър от своя страна заяви намерение да се започне работа веднага и успокои Чавдар Атанасов, че иска да работи с него и всички, които работят, така че няма от какво да се притеснява. Той допълни, че от това, което знае за управлението на българските футболни клубове, не е учуден от недоверието на ръководството, но уточни, че намеренията им са сериозни. “Искаме да дадем предимство на българите в отбора. С една добра школа и хора, които искат да работят, искаме да създадем отбор, който да е от водещите в българското първенство”. За целта испанците са готови да вложат 3 млн. лева първоначално.