Отборът на Лудогорец е новият стар шампион на България! Клубът на Кирил Домусчиев триумфира със златните медали в А група за трети пореден път в историята си, което е и своеобразен рекорд за провинциален тим. Това стана факт, след като възпитаниците на Стойчо Стоев не допуснаха изненада при домакинството си на Локомотив Пловдив. „Орлите“ имаха нужда само от точката, за да си осигурят трофея, но в крайна сметка постигнаха минимален успех с 1:0, който им узакони титлата. Шампионският гол в срещата бе дело на Роман Безяк още в 10-ата минута.`

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ЛУДОГОРЕЦ ВИЖТЕ ТУК!

Лудогорец става шампион на България два кръга преди официалния край на шампионата. В предишните два случая, „зелените“ печелеха отличието в последния кръг. Така след великолепното представяне в Лига Европа и достигането до осминафиналите в турнира, Лудогорец спечели с лекота и шампионската титла в България.

Футболистите на Лудогорец, както и целият треньорски щам на тима начело с наставника Стойчо Стоев, ще получат своите златни медали и титлата след последния си мач за сезона срещу Черно море на „Лудогорец арена“ в Разград.

За Лудогорец обаче сезонът не приключва тук. След седмица „зелените“ се изправят срещу Ботев Пловдив във финала за Купата на България, в който момчетата на Стойчо Стоев ще се опитат да да направят златен дубъл.

Очаквано двубоят на „Лудогорец арена“ започна с домакински натиск. Футболистите на Стойчо Стоев на няколко пъти успяха да създадат напрежение в наказателното поле на гостите, но удари на Витиня и Мисиджан не попаднаха в целта.

Гостите от Пловдив трудно изнасяха топката, което позволи на „орлите“ да продължат да атакуват масирано. Лудогорец успя да вземе аванс в резултата още в 10-ата минута. След поредната грешка пред наказателното поле на „смърфовете“, капитанът на Лудогорец Светослав Дяков открадна топката и изведе по чудесен начин Роман Безяк, който с премерен удар под плонжа на вратаря, прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:0.

Тимът на Александър Станков на свой ред пробва да отговори и организира няколко атаки към Владислав Стоянов. Те обаче не доведоха до сериозни проблеми за стража на шампионите.

В 33-ата минута голмайсторът на домакините Роман Безяк имаше страхотна възможност да удвои преднината на своя тим. Словенският нападател бе изведен очи в очи с вратаря Господинов, но въпреки това ударът му не попадна в целта. Веднага след това Кайсара стреля силно, но вратарят на гостите отново бе на мястото си изби в ъглов удар.

През първото полувреме футболистите на Локомотив не успяха да застрашат нито веднъж вратаря Владислав Стоянов, като единственият удар по посока на вратата излезе в аут.

През второто полувреме играта не се промени особено, а Лудогорец продължи спокойно да държи инициативата и епизодично да създава опасни положения пред противниковата врата. Играчите на Локомотив пък предимно разчитаха на редките си статични положения около наказателното поле на домакините.

Наставникът на „смърфовете“ трябваше да извърши и две принудителни смени в началото на втората част. Йордан Тодоров и Намуши получиха травми и трябваше да бъдат заменени, съответно от юношите Григоров и Янъков.

До края на двубоя Лудогорец не позволи нито веднъж да бъде застрашена вратата му и спокойно дочака последния съдийски сигнал. Играчите в „зелено“ имаха още няколко шанса да увеличат преднината, но в крайна сметка голът на Безяк се оказа единствения в мача.

ЛУДОГОРЕЦ – ЛОКО ПД 1:0

1:0 Безяк 1:0

Лудогорец: 21. Стоянов, 80. Кайсара, 77. Витиня, 55. Терзиев, 27. Моци, 23. Златински, 18. Дяков (к), 84. Марселиньо, 95. Луму, 9. Безяк, 93. Мисиджан

Резерви: 91. Чворович, 5. Барт, 20. Шоко, 8. Ешпиньо, 7. Александров, 17. Абало, 11. Кишада

Старши треньор: Стойчо Стоев

Локомотив Пд: 12. Господинов, 3. В.Георгиев (к), 15. Ас.Георгиев, 5. Трифонов, 20. Белаид, 10. Якимов, 30. Тодоров, 7. Делев, 21. Йовчев, 42. Намуши, 88. Коруджиев

Резерви: 40. Витанов, 24. Григоров, 15. Васев, 16. Даков, 38. Аврамов, 14. Янъков, 6. Влашки

Старши треньор: Александър Станков

Съдия: Георги Йорданов

Стадион: "Лудогорец арена"