Направилият силни мачове с екипа на Лудогорец Фабио Ешпиньо вече на практика е футболист на Малага. Според регионалните медии в Андалусия, той ще парафира официално договор за следващите два сезона в близките часове. 

Интересното е, че още на 4 юни играчът е договорил личните си условия, а на следващия ден е минал и медицинските тестове. Всичко е успешно, но се очаква президентът на испанския клуб Насер ал Тани да се прибере от чужбина, където е по бизнесдела. 

Затова играчът е пуснат във ваканция до очакването на арабина, който би трябвало да дойде в Испания в събота по обяд. През това време Фабио Ешпиньо се ожени, а на сватбата беше бившият му съотборник в Лудогорец Дани Абало. Точно испанецът го нахвали здраво пред медиите и призна, че също е имал вариант за Малага, но клубът го е отказал. 

"Малага прави много силен трансфер с него, а и той получи страхотна възможност да се докаже. Знам, че има още някакви детайли, за да бъде подписан договорът, но аз му желая успех и дано всичко е наред."

"Колкото до моето бъдеще, аз също имах вариант за Малага. Агентът ми ме предложи, но клубът отказа. Аз все пак се надявам да продължа в друг отбор от Примера или някъде из Сегунда дивисион", сподели Абало.