Българският юношески и младежки национал Стефан Велков е един от младите защитници, които предизвикват интерес в Европа, пише италианската преса. Бранителят на Славия е титуляр в първия отбор през настоящия сезон и вече е следен от някои от водещите отбори на Стария континент. Според различни информации в Италия, към него има интерес от отбори като Интер и Ювентус, а сайтът alfredopedulla.com твърди, че Велков е в листата и на Манчестър Юнайтед и Динамо Киев.

"Стефан е модерен защитник, който притежава атлетизъм, добри физически данни и техника. Пласирането му и начинът, по който пази противниковите нападатели, са невероятни. Постоянната му поява в първия отбор на Славия му помага да придобие опит. От него се интересуват най-добрите в Европа, защото в момента има липса на централни защитници. Не знам дали Интер се интересува от него, но имам отлични отношения с клуба. Не би било трудно да се договорим", заяви мениджърът Улисе Савини пред италианските медии.

През настоящия сезон 16-годишният Стефан Велков играе много често като титуляр в Славия. Преди няколко месеца защитникът дебютира с екипа на младежкия национален отбор.