Българските тимове тръгват за пореден път да преследват добро представяне в европейските клубни турнири с първия жребий днес за два от тях – Левски и Литекс. От следващия ще се включат и другите ни два участника – ЦСКА и Локомотив Сф.

Многократно сме критикували българския футбол за ред проблеми, но няма как да не отчетем и едно положително явление в последните години. Стъпка по стъпка нашите евробойци превземат територия на Стария континент и дори започнахме да чакаме момента, в който страната ни ще получи правото на втори представител в предварителните кръгове на Шампионската лига.

Пробивът на Левски до четвъртфинала в турнира за купата на УЕФА и влизането в групите на Шампионската лига, доброто представяне на Литекс и ЦСКА като цяло, успешното включване на столичния и пловдивския Локомотив повишиха значително коефициента на България в турнирите и не случайно поне в началните етапи нашите отбори са поставени при жребия.

Каквото и да си говорим, изкачването нагоре в клубната йерархия е най-точният показател за класа, защото знаем, че нещата там са истински. Така че не ни остава нищо друго, освен да пожелаем успех на четирите ни тима в предстоящата еврокампания и ново повишение в йерархията.