Младежкият национален вратар на Черна гора Павле Велимирович вече е играч на Етър, съобщиха от великотърновския клуб. Днес стражът парафира договор с "виолетовите" до края на сезона и се очаква да бъде картотекиран в БФС още за съботното гостуване на Черноморец.

Велимирович заедно със своя полски мениджър гледа в неделя мача Лудогорец - Етър и днес родните медии излязоха с предположения, че именно шампионите ще привлекат перспективния 22-годишен вратар. Оказа се обаче, че черногорецът е тук заради преговори с Етър и днес те бяха финализирани успешно.

Павле Владимирович е роден на 11 април 1990 г., висок е 186 см и тежи 80 кг. Юноша е на Цървена стена (Подгорица), откъдето е взет в юношите на Партизан (Белград). Едва 17-годишен е привлечен в унгарския Кечкемет, където играе година и половина. После сезон и половина пази за елитния Петровац (Черна гора), където има 39 мача. През миналия сезон е в елитния полски ЛКС Лодз, където има 20 мача, а в Етър идва като свободен агент.

"Бил съм титулярен вратар на всички национални гарнитури на Черна гора - 16, 18, 19 и 21 г., а миналата есен бях трети вратар на "А" националния отбор в баража с Чехия за класиране на Евро-2012", разказа Павле Велимирович.

Очаква се черногорецът да направи дебют за Етър в предстоящата контрола с Видима-Раковски тази седмица. В четвъртък от 15 ч. двата отбора играят на градския стадион в Севлиево.

В същото време стана ясно, че вторият в момента вратар на "виолетовите" Цветомир Цанков е изпратен да тренира с юношите старша възраст. Мярката е заради представянето му напоследък, съобщиха от клуба. За последно Цанков пази в мача за купата срещу "Миньор" в Перник, където сгреши в 85-ата минута за победния гол на домакините, който вбеси старши треньора Сердар Даят.