Днес Етър разтрогна с Николай Петров по взаимно съгласие, съобщи изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев. Според думите му вече бившият капитан на отбора се е договорил с мажоритарния собственик на клуба Фейзи Инханлъ да приключат взаимоотношенията си. Минути по-късно самият футболист потвърди за скъсването на контракта, като обясни, че се е прибрал късно снощи с полет от Анталия до Букурещ.

Николай Петров отново отрече да е влизал в конфликт с треньора Сердар Даят, както направи това и вчера, но бе категоричен, че стои зад думите, които написа в профила си във Фейсбук: „Моето време в "Етър" изтече. Това, което представлява в момента нашият отбор, казвам нашият - тоест на хората от града, които го обичат и истински милеят за него - това не е онзи виолетов отбор с велика история. В който дойдох и за който се борих всяка една минута на терена! В момента това е една аматьорщина и пародия на професионален отбор. Много неща ме дразнят и изнервят и не мога да се примиря с това да виждам отбора в такова състояние. Изявих желание да напусна. Съжалявам и ме е яд за тези хора, които винаги бяха на стадиона и когато изреват: "Има ли боляри?", ми идваше да изора терена за тях“, пише в текста, подписан от Николай Петров.

Междувременно, силна буря прекрати четвъртата контролна среща на Етър по време на лагера в турския курорт Анталия. Днешният двубой с азербайджанския „Азал”, седми в първенството на своята страна, продължи само 12 минути.

„Мачът започна при проливен дъжд и буря. В 12-ата минута вятърът събори на терена един от пилоните на електрическото осветление и мачът бе прекратен при 1:0 за съперника”, съобщи един от шефовете в клуба Радин Хаджиев.

По същата причина на 18 януари пропадна и планираният мач на етърци с „Йени Диарбакърспор”.