Старши треньорът на Етър Сердар Даят пробва двама млади футболисти с холандски паспорти по време на лагера в Анталия. Али Айдоган е привлечен от турския Кайзериспор. Той е 19-годишен, роден е на 16 април 1993 г. в Енсхеде и има холандско гражданство. Висок е 175 сантиметра и играе като дефанзивен халф и защитник.

21- годишния Файсал Шаесте пък е роден на 21 юни 1991 в столицата на Афганистан- Кабул, но има и холандско поданство.

Халфът е юноша на Твенте и дори е избиран в топ 10 на страната на лалетата в своята възраст. През лятото на 2010 г. е привлечен в елитния Херенвеен, с който подписва двегодишен договор. Там не успява да се наложи и отива във втородивизионния ФК Осс, от който е поканен в Етър.

В четвъртък международната селекция във виолетови екипи трябва да играе контролна среща с унгарския Уйпещ. Тимът е на подготовка в Белек, но в сайта няма заложен мач с етърци. За четвъртък там са записали контрола със Симург (Азербайджан), а за събота с Дунайварош (Унгария).

Междувременно всички отбори от Детско- юношеската школа на клуба започнаха подготовка. В понеделник старшата възраст проведе първа тренировка, като въртя обиколки на стадион "Ивайло". На терена в Старото военно училище пък водят занимания всички останали възрастови групи. Те подновиха тренировките от 14 януари, а футболисти, които учат в Спортното училище още след Новогодишните празници.