Етър стана първият отбор в България, който има национал от Гваделупа, след като днес Грегори Жандре подписа 3-годишен договор с виолетовите, похвалиха се търновския тим.

Всъщност Гваделупа е френски департамент и Жандре няма да заема място на чужденец извън Европейския съюз, каквито до момента са двамата бразилци Луис Едуардо и Бето.

Грегори Жандре бе тестван в последните няколко контроли и остави много добри впечатления с играта си. Той е роден на 10 юли 1986 г., висок е 180 см и тежи 79 кг. Играе като ляв атакуващ халф.

През 2010/2011 г. за френския Компеин вкарва 7 гола в 29 мача, после преминава в белгийския Шарлероа-Марсиен, където има 13 мача и 5 гола, а през същата 2011 г. отива във френския третодивизионен „Париж ФК” (22 мача и 4 гола).

Грегори Жандре от 2008 г. е национал на Гваделупа и досега е изиграл 21 мача, като има вкарани 7 гола с фланелката на островната държава.

Договор с Етър днес подписа и другият изпробван футболист – централният нападател Арчи Фатаки.

23-годишният французин от конгоански произход Албер Арчи Фатаки е роден в Тулуза на 25 май 1989 година и е юноша на Тулуза. Висок е 186 см, тежи 82 кг. През сезон 2009/2010 играе за втородивизиония белгийски Тубиз, където записва 11 мача и вкарва 2 попадения. През последните два сезона е играл в четвъртодивизионния френски Тарб. Преди да дойде в Етър, Фатаки бе на проби в Берое. Арчи също е национал, има 6 мача в националния отбор на Конго до 23 години.

С привличането на Жандре и Фатаки новите попълнения на „виолетовите” станаха точно десет, а към тях могат да се добавят и подписалите нови договори с клуба Радослав Анев и Венцислав Димитров.

Защитникът Венци Йорданов днес официално разтрогна договора си с клуба по взаимно съгласие.

Изпробваният защитник Джейсън Бли вече не е в тима и към този момент в Етър вече тренират само играчи, обвързани с договори. От клуба обаче уточниха, че селекцията винаги е отворен процес.

Арчи Фатаки (на снимката долу) 

Националът на Гваделупа Грегори Жандре

източник: снимки: etar1924.com