Етър Велико Търново направи нов трансферен удар, като привлече Ели Маркес. Бразилският защитник стана 11-ото ново име в селекцията на „виолетовите”, като преди минути парафира двегодишен договор с клуба. Вчера Маркес си тръгна от Локо Пд, с който игра в трите официални мача досега с Лудогорец и с Витес в Лига Европа.

Преди пловдивския тим Ели Маркес игра в Беласица, ЦСКА, Черно море, АЕЛ Лимасол (Кипър), Славия и Светкавица. Роден е на 14 март 1982 г. в Ибирите (Бразилия).

Днес той бе на стадион „Ивайло” с мениджъра си Джери Перейра и се договори за условията с ръководството на „виолетовите”, след което парафира договора си. Ели Маркес става третият бразилец в тима след Луис Едуардо и Бето, като поясни, че тримата се познават още от родината си, където са били шампиони като юноши и се надяват да имат успехи с Етър. Маркес има българско поданство и няма да заема квота за чужденец извън ЕС.

Задоволство от трансфера изрази старши треньорът Цанко Цветанов, който неотдавна призна, че единственият му проблемен пост е десният бек.

„Доволен съм от привличането на Ели, това решава нещата в защита, тъй като освен като десен бек, той може да играе на няколко поста”, коментира Цветанов.

„Дойдох с желание да играя и да помогна на Етър. Познавам добре Цанко като човек, сега ще го опозная и като треньор. Етър направи добър отбор и очаквам нещата да вървят не нагоре, а надолу. С Бето и Луис Едуардо сме играли заедно в Бразилия и имаме успехи, дано и с виолетовия екип бъде така”, заяви Ели Маркес.