Защитникът Ивайло Русев и халфът Валентин Веселинов са поредните изгонени футболисти от Етър - 1924. Те последваха капитана на тима Красен Трифонов само седмица, след като бе отпратен от лагера в Сливен. С тях списъкът на освободените набъбна на 25 състезатели, като бранителят бе последният останал играч от състава, започнал шампионата. Веселинов пък бе единственият национал до 21 години и преди десетина дни бе викан за мача със Сърбия.

Старши треньорът на тима Сердар Даят потвърди, че двамата са аут, обяснявайки, че става дума вътрешноклубно решение, без да посочва повече мотивите за него. В днешния брой на „Меридиан мач” обаче има негово интервю, в което прави доста интересно изявление, което цитираме дословно: „Българските играчи въобще не правят разлика между личен и професионален живот. Ако ги натовариш малко повече на тренировка, започват да мрънкат нещо, опитват да се крият. Отдалечават се от заниманието, изолират се от играта. Помежду си говорят много негативни неща, с които развалят атмосферата. Това създава проблеми в отбора. Те си знаят, че това са празни приказки и вредни клюки, но продължават да го правят.”

Любопитно е още, че Русев и Веселинов са научили новината от служители на хотела, които им съобщили, че трябва да го напуснат. Ивайло Русев вече е във Велико Търново, но отказа коментар на случилото се.

Така в Етър - 24 останаха само двама български футболисти - Любомир Любенов и Дормушали Саидходжа, плюс юношата Николай Николаев.

В събота отборът приема Локомотив София в изключително важен мач за спасяване от изпадане. След наказание в състава се завръща полският защитник Михал Протасевич.

Трите точки са задължителни, защото всеки мач за нас е като финал. Трябва да сме подготвени и да играем добре и в защита, и в атака. Футболистите се отнасят сериозно към мача, имам тяхното уверение, че ще направят всичко възможно да победим. Излизаме само и единствено за успех”, заяви Сердар Даят.