Бившият футболист на Лудогорец Фабио Ешпиньо вече подписа с Малага и през новия сезон ще играе в Примера дивисион. Португалецът смята, че новият треньор на българския шампион Бруно Рибейро има всичките необходими условия, за да постигне нови успехи с клуба от Разград.

„Българското първенство не е никак лошо. Не знам защо в Португалия е наложено такова мнение. Освен Лудогорец има още силни отбори, като Литекс, ЦСКА, Левски и Ботев, които през различните сезони се бориха с нас за титлата. Лудогорец обаче иска да се развива. В клуба се инвестират много средства и аз вярвам, че отборът ще продължи да доминира в местното първенство и през следващите години“, сподели Ешпиньо.

„Стадионът в Разград е малък – само за 8 хиляди зрители. Ние трябваше да играем мачовете в Шампионска лига в София. Всеки път пътувахме по пет часа с автобус. Интересното е, че всички хора в страната бяха обединени около Лудогорец и подкрепяха отбора. Стадионът винаги бе препълнен и на мачовете идваха по 42 хиляди. Това е невероятно. Привърженици на ЦСКА и на други отбори идваха на стадиона, за да ни подкрепят. В Португалия подобно нещо е немислимо“, добави халфът.

„Разград е малко градче с около 50 хиляди жители. Имах късмет, че градът е близо до морето. Само на час път е Варна. Хубав морски град. Столицата на Румъния – Букурещ е на два часа път с колата. По-близо от София. Животът ми бе спокоен. Имах всички необходими условия. С мен живееха моята съпруга и дъщеря ми“, продължи бившият футболист на Лудогорец.

„Зимата в България е студена, но в първенството има пауза между декември и февруари. Българската кухня е доста хубава.“

„Това, което мога да кажа на Бруно Рибейро е просто: трябва да намери пътя към победите, да изведе отбора до нови успехи. Лудогорец доминира тотално в България. Клубът има големи амбиции и иска винаги да печели трофеи. Отборът винаги се стреми да побеждава. В Разград има отлични условия за работа. Тренировъчният център, медицинският център и стадионът предоставят всичко необходимо за един професионалист. Вярвам, че Бруно ще постигне големи успехи“, каза още Фабио Ешпиньо.