Тандемът Станимир Стоилов и Наско Сираков си тръгва от Левски след три години, в които донесе пет трофея, участие в Шампионската лига и ¼-финал за Купата на УЕФА на феновете на „сините”.

Двамата подадоха оставки след дербито с ЦСКА, загубено с 0:1, които им бяха поискани от собственика на тима Тодор Батков. Стоилов и Сираков работеха заедно от 2004 година, когато Мъри бе назначен за треньор на отбора.

След отпадането от белгийския Беверен от турнира за Купата на УЕФА, мястото му бе под въпрос, но му бе гласувано доверие да продължи прословутият план 2007, свързан с налагане на юноши на отбора в мъжкия състав. През същия сезон – 2004-2005, отборът спечели Купата на България. Последва триумф и за Суперкупата на България. На следващата година – 2006-та, под ръководството на Стоилов, „сините” достигнаха до четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА – най-големият успех на български отбор в евротурнирите от 1989 година.

През същата година, отборът стана шампион, след като изоставаше със седем точки от вечния съперник ЦСКА на полусезона. Последва историческо първо влизане на български отбор в груповата фаза на Шампионската лига, какот и „златен дубъл” – шампионската тила и Купата на България.

От Левски заявиха, че ще установят „синя” хегемония у нас и ще станат редовен участник в Шампионската лига. „сините” обаче отпаднаха във втория предварителен кръг на най-престижния европейски клубен турнир от финландския Тампере и загубиха много пари, а в шампионата изостанаха от ЦСКА. След загубата във „вечното” дерби тимът се смъкна на четвърто място във временното класиране. Това изчерпа търпението на Тодор Батков и той поиска оставките на цялото спортно-техническо ръководство.