Тогоанският национал Енинфул Куами, който миналата седмица бе на проби в Черно море замина днес за Франция. Очаква се на 16-и юни тогоанецът да започне подготовка с варненския тим, когато на практика ще продължи пробния му период в отбора. Преди да отлети той сподели няколко думи за Гонг.

„Желанието ми е да се върна тук другия месец и да продължа пробния период. Харесва ми във Варна. Харесва ми отборът на Черно море. Има много качествени футболисти. Отнасяха се добре с мен тук. Много добре се разбирам с Мамуту Кулибали, който е също френскоговорящ. Разбирам треньора за това, че не успя веднага да вземе решение дали да бъда привлечен, защото действително 2-3 дни проби са твърде малко, за да бъдат преценени качествата на един футболист”, сподели играчът.

„Предложиха ми да се върна тук на 16-и юни и смятам да го направя. Да, имам предложения и от други тимове. Става въпрос за два отбора от Тунис, където действително първенството е силно. Няма да се съглася, обаче, защото клубните ръководства в тази страна не са много лоялни откъм заплащане на играчите”, коментира 25-годишният централен защитник играещ и като опорен халф.

„През тази седмица ще играя за националния тим на Того в турнир във Франция. Мисля, че ще участват още Габон и сборен тим на Шотландия. След това ще отида в Тунис , където е приятелката ми. Там играх за последно в местния клуб Монастир. Ще се прибера в родината си и другия месец ще се върна във Варна. Искам да се справя добре на пробите и да подпиша с Черно море. През тези дни научих доста неща за отбора. Знам, че в последните години играе постоянно в евротурнирите, като са имали за съперник и холандския ПСВ Айндховен. Разбрах и за много контузени в тима, което е попречило на по-доброто представяне в шампионата”, каза още бившият футболист на Ал Итихад и Шериф Тираспол.