Ръководството на Енерги Котбус продължава да твърди, че не е нарушило по никакъв начин правата на Левски при привличането на Станислав Ангелов. „Футболистът ни показа договора си с българския шампион”, заяви за пореден път мениджърът на германския тим Щефен Хайдрих.

„Левски може и да ги боли, но това е положението. Ние също не искахме да пуснем МакКена. Ако в София не склонят да се разделят с Ангелов, тогава ФИФА ще бъде логичното последствие за българите”, категоричен е босът на Енерги.

Тимът от Котбус твърди, че в контракта на 29-годишния национал има клауза, която позволява той да бъде откупен за 180000 хиляди евро. Тази цена го прави изключително желан и търсен, тъй като първоначално се смяташе, че сумата, която се иска за него, е 400000 евро, коментира спортното списание на Германия – „Кикер”.

Самият Ангелов иска да премине в немския отбор, продължава материалът. „Съжалявам за Левски, но получих по-добро предложение”, обясни защитникът.

Авторът на статията в „Кикер” – Щефен Рор, разказва цялата трансферна сага около скандалния бранител. „До вчера следобед в Котбус не е пристигал отговор от Левски, а Хайдрих се обади лично в София в понеделник и в сряда”, съобщава изданието.