Ръководството на Енерги Котбус вече сезира Световната футболна централа по случая „Станислав Ангелов”, съобщават берлинските вестници. Германците са предприели крайни мерки, тъй като до последно от Левски отказваха да дадат зелена светлина на бранителя, коментира пресата.

Тъй като решението на спора между германския клуб и Левски за правата на 29-годишния защитник може да се забави, като начало на бързата процедура е изискана по служебен път жълтата карта на футболиста. Очаква се до няколко дни документът да пристигне в Котбус и Ангелов да започне да участва в контролите на тима.

„Надяваме се да получим жълтата карта до няколко дни”, заяви мениджърът на Енерги Щефен Хайдрих пред „Лаузитцер Рундшау”.

Както е известно, Ангелов подписа тригодишен договор с отбора от Котбус, позовавайки се на клауза в контракта си с Левски, която гласи, че той може да бъде откупен за 180 000 евро. Шампионите на България обаче изискват по-висока сума за защитника си. Българският национал вече започна предсезонна подготовка с Енерги, но не участва в приятелските мачове на новия си тим.