Ръководството на Енерги Котбус наложи медийна забрана на Станислав Ангелов. Пелето не трябва да говори пред германските журналисти, това съобщиха за Гонг от клуба. 29-годишният национал ще трябва да мълчи, докато не се постигне споразумение между Левски и германците. Както е известно, бранителят подписа тригодишен договор с тима от Лаузитц, но без знанието на „сините”.

Защитникът не премина медицински изследвания тази сутрин. Той няма да вземе участие и в първите две тренировки, това решиха в германския отбор, за да бъде избегнато евентуално наказание от Световната футболна централа. „Не искаме да застрашим добрата позиция, в която се намираме и затова ще изчакаме да получим разрешение”, каза пресаташето на Енерги Рони Герш.

Както е ясно, вчера мениджърът на Котбус Щефен Хайдрих се обърна за помощ към Германския футболен съюз. „Надяваме се, че добрите отношения между ГФС и БФС ще помогнат да постигнем разбирателство с Левски”, каза босът. Ако и този ход не помогне, Енерги вече ще предприеме крайни мерки и ще се сезира ФИФА. Но целта на „червено-белите” е да решат проблема и да постигнат съгласие с Левски по възможно най-мирен начин.