„Станислав Ангелов подписа договор до 2010 година с нашия клуб”, заяви пред Гонг пресаташето на Енерги Котбус Рони Герш.

Според говорителя на 13-те в Бундеслигата всички подробности около трансфера на защитника са законни и германският отбор не е нарушил по никакъв начин правата на Левски. „Не е вярно, че българският тим не знае нищо за трансфера на играча. Ние изпратихме факс във вторник до централата на отбора в София и ги информирахме. Наясно сме, че в договора на футболиста има клауза, която позволява той да си тръгне срещу точно определена сума”, обясни Герш.

„Уведомихме ръководството на Левски, че ще платим цената, която се изисква, защото искаме Ангелов. Така че в София няма за какво да бъдат разочаровани. Ние видяхме контракта с очите си - Станислав ни показа оригинала. Просто няма смисъл да се дискутира, дали това е законно и правилно, защото е такова”, категоричен е говорителят на отбора от Котбус.

Герш разкри, че преговорите между бившия халф на шампионите и Енерги са започнали преди няколко седмици. „Наблюдаваме го отдавна в мачовете с Левски, както и в последните две срещи на българския национален отбор”, каза Герш.