„Разтърсващ скандал около новото попълнение на Енерги Котбус”, така германският вестник „Лаузитцер Рундумшау” започва материала си, посветен на скандалния от една седмица Станислав Ангелов. „Докато 29-годишният български национал бе представен като поредния нов футболист в тима на Петрик Зандер, в неговия бивш клуб Левски всички се вбесиха”, коментира изданието.

Статията разказва цялата трансферна сага около защитника на „сините”. „Шампионите и носителите на Купата на България не пускат Ангелов и дори отричат да са се споразумели с клуба от Котбус за трансфер. Левски иска Ангелов да изпълни договора си, който изтича следващата година. Зад кулисите на целия този скандал стои клауза в контракта на футболиста, която гласи, че той може да бъде откупен за точно определена сума, която е по-ниска от реалната му цена. Българският отбор обаче твърди, че такава клауза няма”, обяснява авторът Франк Ноак. Той пише, че в София са много разочаровани от поведението на Ангелов.

„Ние сме сигурни, че Ангелов ще играе за нас. Трансферът му е непоклатим. Играчът ни показа договора си с Левски. Има такава клауза, която ни позволява да го откупим. Нашите адвокати внимателно прегледаха контракта и се убедиха в това. В Левски да се вразумят. Те нямат шанс”, заяви пресаташето на Енерги Рони Герш.

В края на материала си Ноак информира, че между двата клуба вече е установен контакт.